Μνήμη Αλώσεως στην Ι. Μητρόπολη Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Κάθε Μάη που κυλάει, η μνήμη σεργιανάει στα πολυθρύλητα μέρη, μάς φέρνει στην πόλη του Κωνσταντίνου που της έλαχε να σμίξει την Ελληνική σοφία και το κάλλος με το καθάριο φως της Ορθοδοξίας, την πόλη που διαλέχτηκε για να φωτίσει Ανατολή και Δύση, εκείνη που πρώτα η ίδια έγινε «Το φώς της Οικουμένης»!

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, 26ης Μαΐου 2017, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της  Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής η δραματοποιημένη παράσταση με τίτλο: «Πόλη, φως της οικουμένης». Μέσα απ’ αυτήν υμνήθηκε το κάλλος και τονίστηκε η προσφορά της Κωνσταντινουπόλεως στον παγκόσμιο πολιτισμό. Τα εγκαίνια της Νέας Ρώμης – Κωνσταντινουπόλεως, τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας, ο εκχριστιανισμός των Ρώσων και το πανεπιστήμιο της Μαγναύρας είναι οι σταθμοί στο μακραίωνο αυτό ταξίδι, που προβλήθηκαν θεατρικά με τα δρώμενα επί σκηνής. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά σχήμα παραδοσιακής μουσικής.

Την όλη εκδήλωσε έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της μνήμης, στην αιώνια ακτινοβολία της αειλαμπούσης Βασιλίδος των πόλεων, στον Πατριάρχη του Γένους που κρατά άσβεστη τη λυχνία της Παμμακαρίστου, και συνεχάρη τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ευχαρίστησε τον παριστάμενο Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Διοικητή της 21ηςΤ.Θ. Ταξιαρχίας, τους Πολιτευτές, καθώς και τους Γονείς, Διδασκάλους και τους νέους που πλαισίωσαν την πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας.

Ι. Μ. Μαρωνείας

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin