Νέος Αρχιεπίσκοπος Βροτσλάβ και Στέτσιν ο Σιεμιατίτσε Γεώργιος
17 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Νέος Αρχιεπίσκοπος Βροτσλάβ και Στέτσιν ο Σιεμιατίτσε Γεώργιος

Με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας ότι ο μέχρι σήμερα Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Γεώργιος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολλωνίας εξελέγη, δια παμψηφίας, Αρχιεπίσκοπος Βροτσλάβ και Στέτσιν, κατά την τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Πολλωνίας, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα.

O νέος Αρχιεπίσκοπος Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος σπούδασε Ορθόδοξη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας, ομιλεί ξένες γλώσσες μεταξύ των οποίων και την ελληνική,ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε πλησίον του Μακαριωτάτου στην υπηρεσία του Στρατού της Πολλωνίας. Σημαντική ήταν η προσφορά του στις τελευταίες προσυνοδικές διασκέψεις για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο καθώς και σε όλα τα διορθόδοξα θέματα στα οποία μετέχει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολλωνίας.

ΟΜακαριώτατος και οι λοιποί Συνοδικοί Αρχιερείς, αμέσως μετά τήν εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπουευχήθηκαν στον εψηφισμένο τα βέλτιστα, διερμηνεύοντας τις ευχές του κλήρου και του λαού της Πολλωνικής Εκκλησίας προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Γεώργιο.

 

 

Από την Αρχιεπισκοπή Βροτσλάβ και Στέτσιν

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment