Νυχτερινή Θ. Λειτουργία για τα παιδιά των Πανελληνίων στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)
26 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Νυχτερινή Θ. Λειτουργία για τα παιδιά των Πανελληνίων στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Νυκτερινή Θ. Λειτουργία τέλεσε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπέρ των μαθητών, υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των οικογενειών τους.

Στην Θ. Λειτουργία έλαβαν μέρος και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς των Ενοριών των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου και συμμετείχαν σ’ αυτήν πλήθος μαθητών, γονέων, καθηγητών και συγγενών.

Ο σεπτός Μητροπολίτης, ταυτιζόμενος με την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους τέλεσε την καθιερωμένη πλέον αυτή νυκτερινή Θ. Λειτουργία ως την ελάχιστη βοήθεια και συμπαράσταση προς τα δοκιμαζόμενα παιδιά μας. Στην ομιλία του τους τόνισε ότι η ζωή των μαθητών δεν τελειώνει στις εξετάσεις αλλά αρχίζει με αυτές. Είναι μεν αδιαμφισβήτητο ότι η εισαγωγή σε Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «ανοίγει πόρτες», αλλά επί της ουσίας η ζωή κατακτιέται με κόπους, αγωνία και αέναη προσπάθεια. Επίσης, δεν κατακτιέται μόνο από τους επιστήμονες αλλά από όλους τους ανθρώπους ακόμη και τους ολιγογράμματους ή και τους αγράμματους, αρκεί να βρουν το αληθινό νόημα της ζωής επιλέγοντας αυτό που πραγματικά τους εκφράζει και θα τους ολοκληρώσει και ως μονάδες και ως μέλη του συνόλου. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν ποιότητα στην ζωή τους βοηθώντας και αγαπώντας εαυτόν και πλησίον.

Τέλος, και πριν δώσει στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές, ανακοίνωσε την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η πρωϊνή για κάθε ημέρα κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στην Ι. Παράκληση θα ψάλλεται ο ειδικά προς τούτο συντεθείς Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προς ενίσχυση, φωτισμό και επιτυχία των διαγωνιζομένων παιδιών μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment