Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης νέος Εταίρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης
9 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης νέος Εταίρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), την Τετάρτη, 10 Μαΐου τ.έ. θα τελεσθεί Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η Τελετή Ανακηρύξεως του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου εις Εταίρον της ΟΑΚ.

Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 11 Μαΐου 1986, εορτή των Αγίων Αυταδέλφων Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου Μεγάλων Ιεραποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων, έγινε η τελετή των εγκαινίων αυτού του παρεκκλησίου και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου και άλλων Αρχιερέων, στα πλαίσια της πρώτης σύναξης των εταίρων (μελών) της ΟΑΚ.

Το παρεκκλήσιο είναι ένας ιδανικός χώρος για τους επισκέπτες και τους μαθητές να γνωρίσουν το όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο ή εικονοστάσιο αγιογραφημένο δια χειρός Σπύρου Καρδαμάκη.

 

fanarion.blogspot.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment