Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Αγ. Λουκά τον Ιατρό στην Ι. Μ. Δοβρά (ΦΩΤΟ)

Κατά τό διήμερο 28 και 29 Μαΐου πανηγύρισε η ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά την μετακομιδή του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως από την Κριμαία στη Βέροια (29 Μαΐου 2006).

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις, που έγιναν στον υπό ανέγερση ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος προέστη του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή της εορτής, Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του όρθρου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος εκήρυξε το θείο λόγο το εσπέρας και Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο κατά τη θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου Λουκά και ακολούθησε λιτανευτική πομπή πέριξ του ιερού Ναού.

Κατά το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου θα τελεστεί η πανήγυρις της εορτής της κοιμήσεως του Αγίου Λουκά, καθώς επίσης και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα