Προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης Σουέζ (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία της ΑΘΜ, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄, το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας, με πρωτοβουλία και επικεφαλής τον Διευθυντή κ.Γεώργιο Ζουμπουλίδη, διοργάνωσε την 1η Μαΐου,  προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ.

Την προσκυνηματική εκδρομή συνόδευσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωακείμ Σκρέτας, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Σούμπρας και συμμετείχε ομάδα 35 περίπου προσκυνητών από το Κάιρο.

Οι προσκυνητές πραγματοποίησαν Ιερά Παράκληση εντός του Ναού, ενώ στην συνέχεια, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοιμητήριο, όπου τέλεσαν Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων προγόνων τους και όλων των κεκοιμημένων χριστιανών.

Σκοπός της ως άνω προσκυνηματικής επίσκεψης, είναι η πνευματική αναψυχή και η ιστορική αυτογνωσία των συμμετεχόντων, αφού ο Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης Σουέζ, θεωρείται διαχρονικό μνημείο εκκλησιαστικής, πολιτιστικής και ιστορικής αναφοράς, για τον Ελληνισμό στην περιοχή.

Ας σημειωθεί, πως βρίσκονται σε καλό δρόμο οι προσπάθειες για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού, επ΄ ευκαιρία μάλιστα και της μεγάλης παρουσίας Ορθοδόξων επισκεπτών στην περιοχή, κυρίως εκ Ρωσίας και Ουκρανίας, για παραθεριστικούς και επαγγελματικούς λόγους, αλλά και ενόψει της συνεργασίας Ρωσίας και Αιγύπτου για τη δημιουργία μεγάλης βιομηχανικής ζώνης στα δυτικά της περιοχής του Σουέζ.

 

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαβάστε ακόμα