Στα Τίρανα για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Για τα Τίρανα, αναχωρούν οδικώς αύριο το πρωί, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος και οι επικεφαλής παρατάξεων η κ. Ρένα Καραλαριώτου και οι κ.κ. Κώστας Τζανακούλης, Εκτορας Νασιώκας και Ντίνος Διαμάντος.

Η επίσκεψη του δημάρχου και της διαπαραταξιακής επιτροπής, έχει ως σκοπό την συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Στη συνάντηση, ο δήμαρχος θα ενημερώσει επισήμως τον Μακαριώτατο για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τον ανακηρύξει επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαρισαίων, ενώ θα συζητηθούν και θέματα που σχετίζονται με την επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στη Λάρισα.
Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, ενώ η ακριβής ημερομηνία θα προσδιοριστεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.
Επίσης ο Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωτεύουσα της Αλβανίας θα συναντηθεί και με το δήμαρχο Τιράνων.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαρισαίων, ελήφθη μετά από εισήγηση του δημάρχου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αναστάσιο ως προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, με τεράστιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο.

 

ert.gr

Διαβάστε ακόμα