Στην Γεωργία ο Μητροπολίτης Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Akhalkalaki και Kumurto κ. Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Εκκλησία της Γεωργίας και συγκεκριμένα την Ι.Μητρόπολη Akhalkalaki για να παραδώσει σειρά διαλέξεων σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, Κληρικούς της Εκκλησίας της Γεωργίας. Κατά την παραμονή στην Γεωργία ο Επίσκοπος μας προσκλήθηκε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Μετσέχτης και Τυφλίδος και Καθολικού Πατριάρχου πάσης Γεωργίας (Ιβηρίας) κ. Ηλία Β΄ όπως μετέχει εις την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου (παλαιό Ημερολόγιο) εις τον ομώνυμο Ι. Πατριαρχικό Ναό στην Τυφλίδα και την επομένη ημέρα (Κυριακή), στην, επίσης, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία εις τον Ι. Πατριαρχικό Ναό της Αγίας Τριάδος (Τυφλίδα).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος προσεκλήθη επίσης υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου πάσης Γεωργίας (Ιβηρίας) κ. Ηλία Β΄ εις το επίσημο γεύμα το οποίο ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης κ. Ηλίας Β΄ παρέθεσε εις τον Πρωθυπουργό της Χώρας και μέλη της Κυβερνήσεως της Γεωργίας κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου (επίσημη αργία και εορτή της Γεωργίας). Κατά την διάρκεια του γεύματος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Επίσκοπο μας ως «Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου» και τον ευχαρίστησε δια την συμβολή του εις το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο, προσφέροντας του εγκόλπιο του Αγίου Γεωργίου.

Αντιφωνώντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ηλία Β΄ δια την πρόσκληση και συμμετοχή του εις την εορτή του Αγίου Γεωργίου ως και την ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπο του να είναι πρώτος των Αρχιερέων εις το Πατριαρχικό συλλείτουργο, καθώς συλλειτούργησαν αρχαιότεροι εις τα πρεσβεία Αρχιερείς, τόσο εκ του Πατριαρχείου της Γεωργίας, όσο και εκ του Πατριαρχείου Μόσχας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η τιμή αυτή Μακαριώτατε προσφέρεται εις την Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης, την Εκκλησία του Αποστόλου Τίτου, εξόχως όμως εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου όπως αναφέρατε έχω την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή να ανήκω ως Ιεράρχης της Εκκλησίας Κρήτης, εκλεκτής και αφοσιωμένης θυγατέρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Προσέφερε δε εις τον Μακαριώτατο ένα σταυρό ευλογίας, αντίγραφο της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, ο οποίος είχε προσφερθεί σε όλους τους Προκαθημένους κατά τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ευχόμενος ευκλεή συνέχιση της Πατριαρχίας του, επί τη συμπληρώσει 40 ετών από της αναρρήσεως του εις τον Πατριαρχικό θρόνο της Γεωργίας. Εις τον Πρωθυπουργό της Χώρας, ο οποίος εόρταζε το ονομαστήρια του, ευχήθηκε τα εικότα. Κατά την παραμονή του εις την Γεωργία ο Επίσκοπος μας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όμορες Ι. Μητροπόλεις της Ι. Μητροπόλεως Akhalkalaki και Kumurto ως επίσης και αρκετές Ιερές Μονές.

 

Ι. Μ. Κισάμου

Διαβάστε ακόμα