Συγκινητικές στιγμές στο Μνημόσυνο της μητρός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)
15 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Συγκινητικές στιγμές στο Μνημόσυνο της μητρός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την Αλεξάνδρεια, το Κάιρο και πολλές περιοχές της Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14η Μαΐου, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη,  μητέρας της ΑΘΜ, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής  κ.κ.Θεοδώρου Β΄.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εχοροστάτησε από του παραθρονίου. Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μέμφιδος κ.Νικόδημος και Πηλουσίου κ.Νήφων, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Θεόδωρος, άπαντες οι κληρικοί της Επιτροπείας Αλεξανδρείας και Καΐρου. Στο Ιερό Μνημόσυνο, εκτός των λειτουργούντων Αρχιερέων, έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος και Κυρηνείας κ.Χρυσόστομος, από την Εκκλησία της Κύπρου.

Παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών και Αραβοφώνων Κοινοτήτων της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου και του Πηλουσίου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων των πόλεων και πλήθος κόσμου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ.Νάρκισσος, ο οποίος αναφέρθηκε δι’ ολίγον στο πρόσωπο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη και μεταξύ άλλων είπε: «…Η αείμνηστος μητέρα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας και μητέρα όλων μας, υπήρξε υπόδειγμα μητέρας, αφοσιωμένης στην αποστολή της, Αρχόντισσα και ευγενής εις το έπακρον, προσηνής, φιλελεήμων, ταπεινή και αφοσιωμένη στην οικογένειά της την οποία, με τις δυσκολίες της πρόωρης χηρείας που αντιμετώπισε, υπηρέτησε υποδειγματικά με ήθος, ως υπόδειγμα μητέρας, έως και την ημέρα της αναχώρησής της για την Ουράνια Βασιλεία του Θεού…». Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της εκλιπούσης τονίζοντας πως αναλώθηκε στην αγάπη του Θεού, στην θυσιαστική αγάπη της οικογενείας της, γι’ αυτό και ο και ο Θεός την αξίωσε να αντικρίσει και να καμαρώσει ως Πατριάρχη στον Θρόνο του Αγίου Μάρκου, τον υιό της.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο παρετέθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής,  ενώ στην συνέχεια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης παρέθεσε γεύμα προς άπαντες τους παρευρισκόμενους Κληρικούς και λαϊκούς, στην Ελληνική Ένωση, εις μνήμην της μακαριστής μητέρας του.

Της αειμνήστου μητρός Κλεοπάτρας Χορευτάκη, αιωνία η μνήμη!

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment