Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Πολιούχο τους Άγιο Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

«Της Πύλης το βλάστημα και της Τρίκκης το σέμνωμα», τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα τίμησε με πάσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών απόψε.
Οι εόρτιες θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της χαριτοβρύτου Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος προερχομένης από την Ιερά Μονή Δουσίκου όπου φυλάσσεται.
Την Τίμια Κάρα κόμισε ο οικείος Ποιμενάρχης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και υποδέχθηκε ο Σεβ. Λαγκαδά και Ρεντίνης κ. Ιωάννης. Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, τον –τρικαλινό στην καταγωγή – Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του οικείου Ποιμενάρχου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Ακολούθως κλήρος, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, σύλλογοι, φορείς και λαός συμμετείχαν στην Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της πόλεως και στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων τελέστηκε η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού.
Για τον βίο του τιμώμενου Αγίου μίλησε κατάλληλα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά  κ. Ιωάννης, ενώ τους Αγίους Αρχιερείς προσφώνησε και καλωσόρισε ο οικείος Μητροπολίτης Κ. Χρυσόστομος.
Κατόπιν έλαβε χώρα η απόλυση εντός του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού.

 

trikalaola.gr

Διαβάστε ακόμα