Υποδοχή Λειψάνων της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε χθες απόγευμα Παρασκευής, 12 Μαΐου 2017, η υποδοχή των Ι. Λειψάνων της Ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τα οποία προέρχονται από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους, συνοδευόμενα από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Ναθαναήλ, τον Προηγούμενο Πανοσ. Αρχιμ. π. Βασίλειο Γοντικάκη και τον Ιερομ. π. Ιερεμία, αδελφό της Ι. Μονής.

Αφού τελέστηκε η προβλεπόμενη από την εκκλησιαστική τάξη Δέηση ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προστατεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων. Στην προσφώνηση του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στο περικαλέστατο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής και στην ιστορική σημασία του για την πόλη της Κορίνθου καθώς υπήρξε Ναός της Γεραράς και πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου προς Λειτουργικό καταρτισμό των Ιεροσπουδαστών. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αδελφούς Ευσταθίου, κτήτορες του Ι. Ναού, οι οποίοι τον οικοδόμησαν εις μνήμη της αδελφής τους Φωτεινής αλλά και στην σημερινή συνδρομή τους καθώς με τα χρήματα από τα κληροδοτήματα τους, προς την Ι. Μητρόπολή μας, ανακαινίσθηκε εσχάτως ο Ι. Ναός εκ βάθρων. Τέλος, αφού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον άγιο Καθηγούμενο και τον άγιο Προηγούμενο για την μεγάλη ευλογία να φέρουν από το Άγιο Όρος το Ι. Λείψανο της Αγίας για αγιασμό και ευλογία των Κορινθίων, ευχήθηκε θερμώς ο Δωρεοδότης Κύριος να τους χαρίσει την αιώνια ζωή και να τους παρέχει κάθε καλό προς σωτηρία Αυτών και της Ι. Αδελφότητος.

Ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Ναθαναήλ στην αντιφώνηση του αρχικώς ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για τα καλά του λόγια και ακολούθως ανέσυρε στην μνήμη του την συνάντηση του με τον Ποιμενάρχη μας πριν από δύο χρόνια στο Άγιο Όρος, όταν και είδε στα μάτια του τον ειλικρινή πόθο και την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του Ι. Λειψάνου εδώ στην Αποστολική Εκκλησία της Κορίνθου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της Αγίας, την συνάντησή της με τον Κύριο Ιησού Χριστό, όπου έμελε να αλλάξει την ζωή της και να την κάνει κήρυκα του Ευαγγελίου Του και Ισαπόστολο δίνοντας ακόμα και την ζωή της αφήνοντάς μας ως κληρονομιά το Χαριτόβρυτο Ι. Λείψανο της. Τέλος ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας και σε όλους τους πιστούς η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο μας, ώστε να εκπληρωθούν όλα τα προς σωτηρία αιτήματα.
Αμέσως μετά την λήξη του Εσπερινού τελέσθηκε Ι. Αγρυπνία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, πλαισιωμένου από τον Γέροντα Ναθαναήλ, τους συνοδούς του Κληρικούς και Διακόνους.

Η συμμετοχή των πιστών υπήρξε αθρόα καθ’ όλη την διάρκεια των Ι. Ακολουθιών δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ευλάβεια και την αγάπη των Κορινθίων προς τους Αγίους μας, τα Ι. Λείψανα και την Ορθοδοξία, απαντώντας με παρρησία στην αντιεκκλησιαστική και μηδενιστική προπαγάνδα των ημερών μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα