Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμη του Καπετάν Καψάλη στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)
18 Ιουνίου 2017 Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμη του Καπετάν Καψάλη στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων λειτούργησε,κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε μνημόσυνο εις μνήμη του Καπετάν Καψάλη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ΚΓ΄Παυλείων εκδήλωση τιμής και μνήμης του Μακεδονομάχου καπετάν Καψάλη σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Ντόπιων Αλεξανδρείας και Περιχώρων <<ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ>>.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων ο οποίος πραγματοποίησε και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής επιγραφής.

Από πλευράς του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.Διονύσιος Ματόπουλος.Κατόπιν ακολούθησε ομιλία απο τον Ιστορικό κ.Δημήτριο Πανταζόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητά του Καπετάν Καψάλη στον κάμπο του Ρουμλουκιού κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικά ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων ¨Το Ρουμλούκι¨. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα αναμνηστικά των ΚΓ΄Παυλείων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βεροίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment