Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών στην Ι. Μ. Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου το πρωί διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ΚΓ΄Παυλείων, στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, η 10η Επιστημονική Ημερίδα για τους Θεολόγους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Μάρτυρες και μαρτυρία της Εκκλησίας ».

Τους συνέδρους προσεφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π.Στυλιανός Μακρής. Μετά τους χαιρετισμούς την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στην πρώτη συνεδρία προήδρευσε η κ. Μαρία Συργιάννη, Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων. Πρώτος εισηγητής ήταν ο Δρ.Θεολογίας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π.Στυλιανός Μακρής με θέμα <<Η ειρηνική μαρτυρία της Εκκλησίας>>.Δεύτερος εισηγητής ήταν ο κ.Παναγιώτης Υφαντής,Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας, ΑΠΘ, με θέμα <<Ορθόδοξοι νεομάρτυρες του 20ου αιώνα.Σημειώσεις για μια ανθρωπογεωγραφία του αίματος>>.

Στην δεύτερη συνεδρία προήδρευσε η κ. Αναστασία Μαυρίδου, Δ/ντρια ΔΕ Ημαθίας και εισηγητές ήταν ο κ.Παύλος Τροχόπουλος ,Υπεύθυνος του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας και η κ.Μαρία Συργιάνη,Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων με θέμα <<Η μαρτυρία ενός Αγίου,η αποτύπωση της στην Τέχνη και η ενσωμάτωση της στη διδασκαλία>>.Ακολούθησε συζήτηση επι των εισηγήσεων.

Στο διάλλειμα οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση έργων του Ευθύμιου Βαρλάμη που λειτουργεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα αναμνηστικά των ΚΓ΄Παυλείων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα