Επίτιμος Δημότης Λαρισαίων ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Απ. Καλογιάννης: Μια μεγάλη μορφή με διεθνή ακτινοβολία και έργο

Νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως «Η Λάρισα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, σας υποδέχεται με αισθήματα σεβασμού, χαράς και συγκίνησης. Αναμφίβολα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας, η επίσκεψή σας εδώ, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με την ιστορία των 8000 χρόνων.

H Πόλη μας είναι μια ανοικτή πόλη, γεωγραφικά και πολιτισμικά. Η γεωγραφική θέση και η δυναμική του απέραντου κάμπου διαμόρφωσαν μια ανοικτή πολυπολιτισμική κοινωνία με εργατικούς, δημιουργικούς και αγωνιστές κατοίκους. Αυτή η πόλη σας υποδέχεται σήμερα.

Είναι απολύτως σαφές σε όλους μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμπολίτες μας, πως η Λάρισα απονέμει την ιδιότητα του Επίτιμου Δημότη, σε μια μεγάλη και ξεχωριστή μορφή με διεθνή ακτινοβολία και τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο, σε έναν Ιεράρχη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη».

«Ακόμα και ένας απλός παρατηρητής της ζωής σας και της πορείας σας αντιλαμβάνεται πλήρως τη βαθιά σας αγάπη για τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας αλλά και την πλήρη αφοσίωσή σας στην «σάρκωση» του λόγου του Θεού, στη γλώσσα και τον πολιτισμό κάθε λαού» επισήμανε ο κ. Καλογιάννης και κλείνοντας υπογράμμισε «στο πρόσωπό σας βλέπουμε ένα φωτισμένο Ιεράρχη, μια σπάνια προσωπικότητα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο να δημιουργεί γέφυρες που οδηγούν τους ανθρώπους στην Αλήθεια, διδάσκοντας στην πράξη την καταλαγή, την αμοιβαία εκτίμηση, την συνύπαρξη και την αλληλοκατανόηση».

larissanet.gr

Διαβάστε ακόμα