Εσπερινός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Το εσπέρας της 28ης Ιουνίου ε.έ., αρχικώς και σύμφωνα με το έθιμο της περιοχής πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, από τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού εις το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων και εν συνεχεία τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Αγιασμός της Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας της Διασωζούσης και των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς επίσης και ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής μετ΄Αρτοκλασίας.

Μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών που προσήλθαν και εφέτος για να λάβουν μέρος προσευχιτικός σε ένα από τα λαοφιλέστερα και ονομαστότερα πανηγύρια της Μακεδονίας, ήταν και ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητος Σοχού, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές συνόδευαν της Ιερά Εικόνα καθ’ όλη την διάρκεια της Λιτανεύσεως.

Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο γεγονός της Θεμελιώσεως ενός νέου Ναού, ο οποίος και αφιερώνεται στην Παναγία της Διασώζουσα, λόγω του γεγονότος της κατά θαυμαστό τρόπο διασώσεως της περιοχής του Σοχού από τα στρατεύματα της κατοχής την 23η Αυγούστου 1944, στο πνευματικό έργο της Εκκλησίας στην εποχή μας, καθώς επίσης και στις δύο μεγάλες μορφές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αναφέροντας μεταξύ των άλλων την σπουδαιότητα του έργου που επιτέλεσαν και υπογραμμίζοντας ότι οι δύο αυτές μεγάλες μορφές μας δείχνουν τον δρόμο της Βασιλείας του Θεού, το δρόμο της Μετανοίας και της επιστροφής, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι στόχος και επιδίωξη του κάθε ανθρώπου θα πρέπει να είναι η συνάντηση του με τον Ιησού Χριστό.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα κορυφωθούν την 29η Ιουνίου 2016, το πρωί με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα με τον μεθεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, που θα τελεσθούν εις το εις το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου το οποίο και ευρίσκεται εις την περιοχή του Δερβενίου.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα