Η εορτή των Αγίων Πάντων στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

«Οἱ ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ ὁμοψύχως, ἐναθλήσαντες
γενναίως, ἀνευφημείσθωσαν Μάρτυρες!!».

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Πάντων, στον ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναό στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου. Την παραμονή της εορτής Σάββατο 10 Ιουνίου ε.έ., κατά τον Αναστάσιμο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλία Παπαγγελή και Ιερείς της πόλεως.

Μετά την ευλόγηση των άρτων ο Σεβασμιώτατος κήρυξε εύστοχα τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος στην Κυριακή των Αγίων Πάντων, η οποία είναι η σφραγίδα της εορταστικής αυτής Εκκλησιαστικής μας περιόδου, που μας παρουσιάζει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος,τους Αγίους Πάντες! Είναι δηλαδή η τρανή και θαυμαστή απόδειξη του έργου της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Εκκλησίας, που μας παρουσιάζει όσους αγαθά αγίασε το Πνεύμα το Άγιον κατά την κάθοδό του, στον κόσμο κατά την ημέρα της Πεντηκοστής! Τιμάμαι αυτή την Κυριακή όλους τους Αγίους της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης τους Αγίους Προφήτες οι οποίοι προανήγγειλαν την έλευση του Σωτήρος Χριστού και οι οποίοι οδήγησαν «εἰς ὁδὸν θεογνωσίας», όσους ευρίσκονταν εις την πλάνη. Τιμούμαι επίσης τους Αγίους Αποστόλους του Κυρίου μας, οι όποιοι είδαν, άκουσαν, θεώρησαν τον ίδιο τον Κύριο και οι οποίοι ευαγγελίσθηκαν με την εντολή του Κυρίου, καθώς επίσης με την χάρη του Παρακλήτου και κήρυξαν την αλήθεια ότι ένας είναι ο Χριστός ο αληθινός Θεός, ο οποίος έγινε άνθρωπος για την δική μας σωτηρία και πως μία είναι η Αγία μας Εκκλησία μέσα στην οποία και μόνο σωζόμαστε διότι σωτηρία εκτός Εκκλησίας δεν υφίσταται. Επίσης τιμούμαι και μακαρίζομαι τους Αγίους Μάρτυρες, τους Ομολογητές, τους Οσίους, τους Ιεράρχες, τους Διδασκάλους, αλλά και όλους εκείνους που αξιώθηκαν να επισφραγίσουν την μαρτυρία τους, με το ίδιο τους το Αίμα και την Ομολογία τους!.
Στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, προέβη και στην χειροθεσία δύο νέων αναγνωστών της τοπικής μας Εκκλησίας. Πρόκειται για τους αδελφούς Ιωάννη και Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, οι οποίοι διακονούν στον ως άνω Ιερό Ναό ως Ιερόπαιδες. Την κυρία ημέρα της εορτής Κυριακή 11 Ιουνίου ε.έ., κατά την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον επικαίρως, πλαισιούμενος από τους Αιδ. π. Ηλία Παπαγγελή, π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και π. Μιχαήλ Πλαστουργό.

Ι. Μ. Ηλείας

Διαβάστε ακόμα