Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στο Δερβένι Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Αγίων ενδόξων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέσθηκε το πρωί Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, το οποίο ευρίσκεται εις την περιοχήν του Δερβενίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγυνών-Λαγκαδά.

Του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από πολλούς Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο του Προσκυνήματος λάμπρυναν με την παρουσία τους μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας «ο Απόστολος Παύλος» υπό την άριστη διεύθυνση του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέττας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στις δύο μεγάλες μορφές που τιμούνται σήμερα από την Αγία μας Εκκλησία, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι ο Αποστολικός δρόμος είναι Μαρτυρικός δρόμος, ενώ καταλήγοντας προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να μιμηθούνε τους Αγίους στην Μετάνοια και στην Πίστη που επέδειξαν, ώστε να μπορεί  ο καθένας να μαρτυρεί την Μαρτυρία του Ευαγγελίου στον σύγχρονο κόσμο.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τον π. Νικόδημο Σκρέττα για την κατά πάντα άριστη ομιλία του με την οποία και παρουσίασε συνοπτικά όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βίου και του έργου των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και ιδιαιτέρως στον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, π. Παύλο Καντίνα, ο οποίος έχει και την μέριμνα του Ιερού Προσκυνήματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα