Η εορτή του Αγ. Πνεύματος στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων (ΦΩΤΟ)

Με επίκεντρο την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, εορτάσθηκε την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, 05 Ιουνίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η λαμπρά εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τα αναλόγια της Μονής λάμπρυνε με την παρουσία της ο Βυζαντινός  Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, «ο Απόστολος Παύλος», υπό την άριστη διεύθυνση του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Γεωργίου Φερεντίνου

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, παρέστησαν ο Βουλευτής των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος των Πέντε Βρύσεων, καθώς επίσης πολύς κόσμος και ευλαβείς προσκυνητές από διάφορα μέρη της πατρίδος μας που προσήλθαν με χαρά  για να συνεορτάσουν την σημερινή μεγάλη ημέρα και να λάβουν μέρος συνπροσευχόμενοι στην λαμπρά πανήγυρη της Ιεράς Μονής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Πουτούκης, ο οποίος και αναφέρθη εκτενώς στην σημασία και στα νοήματα της σημερινής ημέρας.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού εξέφρασε την χαρά του για την σημερινή μεγάλη ημέρα λόγω της λαμπράς εορτής του Αγίου Πνεύματος, συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Μονής π. Αμβρόσιο για το πνευματικό και εκκλησιαστικό έργο που επιτελεί σε ένα από τα ομορφότερα Μοναστήρια της κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο έχει ως μόνο σκοπό την μαρτυρία της αγάπης και της πίστης προς τον Κύριο και την διακονία του λαού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε χαρίσματα της χορηγίας του Παναγίου Πνεύματος στην καθημερινή ζωή των Πιστών.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επίδωσε το Οφικκίο του Αρχιμανδρίτη εις τον π. Δημήτριο Τσιφιντάρη, καθώς επίσης και το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στους π. Δημήτριο Γκανά, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πολυδενδρίου και π. Andrey Guskov, εφημέριο του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Πέντε Βρύσεων, ενώ Χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο νέο Ηλία Κυφωνίδη, μαθητή της Β’ Λυκείου της Αθωνιάδος Σχολής και απένειμε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, π. Κυριάκο Μανέττα.

Ακολούθησε, η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Αγίας Τριάδος και της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, που αποτελεί ένα εκ των παλαιοτέρων αντιγράφων της και το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο της Μονής, ενώ τέλος προσφέρθηκε προς όλους τους παρισταμένους Πιστούς από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, μοναστηριακό κέρασμα και παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα