Η εορτή του Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριάκη 25-6-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου (Γενέτειρα του Αγίου).

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ευλαβεστάτου Διακόνου π. Ηλία Χρυσάκη (του οποίου η σύζυγος και διακόνισσα κατάγεται και αυτή από τον Κώστο). Αντιφωνώντας πατρικά ο Σεβασμιώτατος στην κατανυκτική και συναισθηματικά φορτισμένη προσφώνηση του χειροτονουμένου τόνισε την μεγάλη αξία και σημασία της εσωτερικής ζωής του Ιερέως, χρησιμοποιώντας πολλά παραδείγματα από την πλούσια Πατερική διδασκαλία πάνω σε αυτό το σπουδαίο θέμα και ευχήθηκε ο νέος Ιερέας με την συμπαράσταση της καλής και καλλιεργημένης πρεσβυτέρας του Σοφίας να πορευθούν για έτη πολλά έχοντας ως πρότυπο τον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο τον Πάριο που με μεγάλο δέος έλαβε το χάρισμα της Ιεροσύνης (στο Άγιο Όρος} από τον επίσης Άγιο Μακάριο Επίσκοπο Κορίνθου τον Νοταρά και κράτησε άσπιλη και αμόλυντη μέχρι το τέλος της οσιακής ζωής Του.

Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου. Μετά την διανομή του Αντιδώρου από τον χειροτονηθέντα, ακολούθησε λιτή δεξίωση στο κάτωθι του Ιερού Ναού πνευματικό κέντρο προς όλους τους συμμετασχόντας κληρικούς και λαϊκούς.

Ι. Μ. Παροναξίας

Διαβάστε ακόμα