Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Δερβένι Κορινθίας (ΦΩΤΟ)

Με εξαιρετική λαμπρότητα πανηγύρισε κι εφέτος η εορτή «ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» στην Ιερά Μητρόπολη.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2017, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Δερβένι και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, Ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και Δημοτικούς Συμβούλους.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα γεγονότα που συντελέστηκαν κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπως αυτά αναφέρονται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, καθώς και στην παρουσία του Παναγίου Πνεύματος στην Εκκλησία από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα καθοδηγώντας μας «εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωαν. 16, 12-13).
Την Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017, το πρωί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Σοφικού, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σολυγείας π. Μιχαήλ Ροβά και τον Αιδεσ. π. Νικόλαο Καλογεράκη. Στους συγκεντρωμένους πιστούς, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Μιχαήλ Χατζής και ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Παναγιώτης Κουτράς, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή της ημέρας προτρέποντας τους πιστούς να στρέφονται προς τα επουράνια και όχι προς τα επίγεια, να είναι φωτινοί και να πράττουν πάντοτε τα αρεστά στον Θεό, μετατρέποντας με την καθαρότητα του βίου τους τον κόσμο σε κόσμημα.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους το Πανάγιο Πνεύμα να τους ευλογεί και να τους αγιάζει.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα