Μεθέορτος Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου ε.έ.,  ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των δύο Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε εις το Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Δερβενίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς  της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων πιστών που προσήλθαν για να παραστούν σε αυτό το όμορφο σημείο, όπου ευλόγησε με την διάβασή του, ο ιδρυτής  της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας από τους μεγαλύτερους διδασκάλους και παιδαγωγούς της Οικουμένης, ο Απόστολος Παύλος, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητας των Λαγυνών.

Τον Πανηγυρικό Λόγο εκφώνησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, π. Αναστάσιος Παρούτογλου, ο οποίος και έκανε μία εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα και το πολυδιάστατο έργο του  Αποστόλου των Εθνών Αποστόλου Παύλου, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι είναι ανάγκη να σπουδάσουμε πλησίον του και να αντλήσουμε πνευματικές δυνάμεις από τον πλούτο της αγάπης του, καθώς θα πρέπει να αποτελεί ο πνευματικός πατέρας για τον για τον καθένα ξεχωριστά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. M. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin