Μυτιλήνης Ιάκωβος: «Δεν είναι τσιφλίκι μας…»

«Εις απάντησιν άρθρου σας στην Εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” της 31ης Μαΐου 2017 στην 1η σελίδα σχετικά με τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου και με τον τίτλον “Υπάρχει χάσμα με φόντο την διαχείρισή τους” οφείλω να σας πληροφορήσω ως και τους αναγνώστες σας δι’ αυτό και ζητώ να το δημοσιεύσητε στην 1η σελίδα του “ΕΜΠΡΟΣ”.

α) Με βάση τo Καταστατικόν των Φ.Ι.Π., Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι o Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

β) O Αντιδήμαρχος εξελέγη πριν τρία (3) χρόνια ως και τα λοιπά Μέλη του Συμβουλίου, επομένως δεν είναι ισόβια Μέλη του Δ.Σ., πλην της νυν Προέδρου Πλωμαρίου η οποία προτείνεται από τον Δήμο Λέσβου.

γ) Με βάση αυτά τα δύο, αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό που γράφεται ότι υπάρχει “χάσμα με φόντο τη διαχείρισή τους” δεν αφορά την Εκκλησίαν και τον Μητροπολίτην, αλλά τον Αντιδήμαρχον.

δ) Δεν γνωρίζετε ότι ο Αντιδήμαρχος ως Αντιπρόεδρος των Φ.Ι.Π. εκάλεσε τον Πρόεδρο σε Συνεδρίαση, ενώ ως γνωρίζετε ο Πρόεδρος καλεί τα Μέλη σε Συνεδρίαση ως δηλούται στο Καταστατικό.

ε) Η Ταμίας στο Δ.Σ. χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και υπογραφή δική μου ανέλαβε και μετέφερε τα χρήματα.

στ) Με τον Αρχιερατικό Επίτροπό μου Πρωτοπρ. π. Ευστάθιο Μεταξή και εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ., προφορικά παρεκάλεσα να κάνουν τα δέοντα για την εκμίσθωσιν του ελαιοκάρπου και μάλιστα και εγγράφως παρήγγειλα διά την ενοικίασιν του ελαιοκάρπου χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως.

ζ) Όταν εξελέγη το νέον Δ.Σ. πριν μία τριετίαν, ο π. Ευστάθιος έδωσε εις όλα τα Μέλη κλειδί του Γραφείου, όταν όμως με εισήγηση του Αντιδημάρχου άλλαξαν Γραφείο δεν μου παρέδωσαν το κλειδί του Γραφείου ούτε στον π. Ευστάθιο, ενώ τα υπόλοιπα Μέλη είχαν το δικαίωμα να εισέρχονται στο νέο Γραφείο.

η) Η προκήρυξη διά την τακτική συνέλευσιν του Αδελφάτου έγινε σύμφωνα με το άρθρον 6 του Καταστατικού των Φ.Ι.Π.

Κατόπιν όλων αυτών, αντιλαμβάνεσθε ότι τα Φ.Ι.Π. δεν είναι “τσιφλίκι μας”, όπως γράφετε, αλλά “τσιφλίκι” άλλων για ίδιους σκοπούς.

Το Ίδρυμα μέχρι σήμερα προσέφερε πολλά στους ανθρώπους του Πλωμαρίου και της περιφερείας και θα συνεχίσει να προσφέρει όπως όλα τα Ιδρύματά μας».

Διαβάστε ακόμα