Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στον αγώνα για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου
16 Ιουνίου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στον αγώνα για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου

Μια ανθρώπινη αλυσίδα 2.000 ατόμων «αγκάλιασε» το νοσοκομείο του Διδυμότειχου χθες στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο  διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την αυτονόμηση του νοσοκομείου της περιοχής από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι ακρίτες του Διδυμοτείχου διεκδικούν την αναβάθμιση του νοσοκομείου της περιοχής τους, ώστε να είναι επαρκές για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ώστε να μην υποχρεώνονται να πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη.

«Κυρίαρχο αίτημα είναι η αυτονόμηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ).

Επίσης διεκδικούμε την ανάπτυξή του σε 150 κλίνες από τις 130 που υπάρχουν σήμερα, τη δημιουργία νέων κλινικών όπως η οφθαλμολογική, η ΩΡΛ και η ουρολογική και την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο για την κάλυψη των υφισταμένων αναγκών όσο και για την κάλυψη των νέων κλινών», διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ανατρέχει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των δημάρχων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου καθώς και του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και με τη συμμετοχή των τεσσάρων βουλευτών του νομού και της Περιφέρειας, σημειώνοντας πως όλοι ανεξαιρέτως συνυπέγραψαν ψήφισμα για την αναβαθμισμένη αυτονόμηση του νοσοκομείου.

Αναγνωρίζει τις προσπάθειες περαιτέρω στελέχωσης που γίνονται από το ΠΓΝΑ, ωστόσο εκτιμά πως δεν αρκούν καθώς και την εκφρασμένη πρόθεση του υπουργείου Υγείας εξέτασης του αιτήματος αυτονόμησης του νοσοκομείου, σημειώνοντας όμως ότι «οι προθέσεις πρέπει και να υλοποιούνται γιατί πρόκειται για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων κατοίκων».

Ο κ. Πατσουρίδης επισημαίνει πως «στη Θράκη, σε μία απόσταση 120 χλμ από την Ξάνθη έως την Αλεξανδρούπολη λειτουργούν τρία μεγάλα νοσοκομεία τη στιγμή που από την πρωτεύουσα του Έβρου έως το Ορμένιο, σε απόσταση 180 χλμ. υπάρχει ένα υποβαθμισμένο νοσοκομείο».

Κάνει λόγο για εσωτερική μετανάστευση που κατεγράφη και στην τελευταία απογραφή, «με το Διδυμότειχο να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε όλη την Α.Μ.Θ.» την οποία αποδίδει σε σημαντικό βαθμό στις παρεχόμενες από το νοσοκομείο υπηρεσίες υγείας, «που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας κυρίως στους μεγαλύτερης ηλικίας κατοίκους».

Εξηγεί πως «η ανθρώπινη αλυσίδα δείχνει αφενός ότι το νοσοκομείο είναι ο μεγαλύτερος κρίκος της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου την αποφασιστικότητά μας, προς κάθε κατεύθυνση, να υλοποιηθούν τα όσα συνυπογράψαμε στο ψήφισμα του Μαρτίου».

«Εμείς εδώ φυλάμε Θερμοπύλες και δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε τα χώματα στα οποία πατάμε, θέλουμε να τα υπερασπιστούμε. Μένοντας εδώ θέλουμε να γίνουν έργα, θέλουμε ανάπτυξη, όχι απομόνωση, ούτε εγκατάλειψη», καταλήγει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ευχαριστώντας τους πολίτες «για τον αγώνα που καταβάλλουν για το σημαντικό αυτό θέμα».

protothema.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment