Ο Μητροπολίτης Κίτρους ευλόγησε ποδηλάτες-αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

Ο θεσμός της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα εφαρμόζεται από την Πέμπτη και στην πόλη της Κατερίνης, στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.
Η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουνίου στην πλατεία της Παραλίας Κατερίνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Μετά το πέρα της τελετής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους αστυνομικούς-ποδηλάτες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων στο πλαίσιο του πρωτότυπου αυτού πρoγράμματος περιπολιών αστυνόμευσης. Η νέα σας υπηρεσία αποτελεί νέα αφετηρία αυξημένων υποχρεώσεων αλλά και προσδοκιών του Έλληνα πολίτη αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του τόπου μας στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Ασφάλειας και προσεύχομαι ο Άγιος Θεός να σας στηρίξει στο τόσο σημαντικό έργο σας».

Οι αστυνομικοί θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, τόσο στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, όσο και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, όλο το καλοκαίρι.

Ο νέος αυτός θεσμός έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής για την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας. Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή και επιμέρους στόχευση της λειτουργίας τους αποτελούν, η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

I. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα