Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε ένα πανευφρόσυνο κλίμα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 04 και 05 Ιουνίου 2017.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό των ιερέων Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη, εφημερίου Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, αρχιερατικού επιτρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου, π. Πέτρου Κονίδη, συνταξιούχου εφημερίου Αρκασάδων, π. Παναγιώτου Ξηρόδημα, εφημερίου Παλαιοπαναγιάς, και π. Μάριου Μπούκα, εφημερίου Ποταμιάς.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής και με τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος γεμάτο από κόσμο, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού και της κεντρικής πλατείας του Ξηροκαμπίου, που αποτελεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γόλας Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος συλλειτούργησε μαζί με τους εφημερίους Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, τον συνταξιούχο εφημέριο Αρκασάδων π. Πέτρο Κονίδη, Γοράνων π. Γεώργιο Λαμπρινό, Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση και Ποταμιάς π. Μάριο Μπούκα.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα