Στον Πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο ο Αλβανίας Αναστάσιος (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια έγινε δεκτός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου ο Αρχιεπίσκοπος Διρραχείου, Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος για την πανηγυρική δοξολογία προς τιμήν του.

Τον κ. Αναστάσιο περίμεναν υπομονετικά πολλοί Λαρισαίοι πιστοί, παρά τη ζέστη, για να λάβουν την ευλογία του και να του φιλήσουν το χέρι.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε μία λαμπρή προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, απαριθμώντας το επιστημονικό και ιεραποστολικό του έργο και φυσικά το έργο του κ. Αναστασίου στην Αλβανία.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστάσιος μίλησε με βαθιά συγκίνηση για την υποδοχή που του έγινε στη Λάρισα κατά τη διάρκεια τη σημερινής ημέρας, στάθηκε στο έργο που γίνεται στην Αλβανία, τονίζοντας το πώς ήταν η κατάσταση πριν από 27 χρόνια που ανέλαβε αυτός την αρχιεπισκοπή, επισημαίνοντας ότι πλέον στη γείτονα χώρα το 22% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και οι Έλληνες, έκανε λόγο για μία εμφανή κατάθλιψη, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες κουράγιο γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «διαθέτουμε ένα ισχυρό dna».

larissanet.gr

Διαβάστε ακόμα