Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Δρ. Θεοχάρης Δαυίδ
Κοινοποιήστε

Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Δρ. Θεοχάρης Δαυίδ

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον διεθνούς φήμης Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ.

Ο Καθηγητής κ. Δαυίδ θα δώσει διάλεξη στις 26 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ανδρέας Πατσαλίδης στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στην Φανερωμένη, με τίτλο: Πρόκληση: Σύγχρονες εκκλησίες της Κύπρου, Διδάγματα της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής.

Η διάλεξη διοργανώνεται από την Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το ΕΤΕΚ, το ICOMOS Κύπρου, τον Σύνδεσμο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και με την υποστήριξη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Συνοδικό Γραφείο Ενημέρωσης  και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Δαυίδ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον συνόδευε ο Πρόεδρος της Βυζαντινολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Ανδρέας Φούλιας, ενώ παρόν ήταν και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Διευθυντής του Γραφείου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για το έργο του κ. Δαυίδ και συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα αρχιτεκτονικής παράδοσης και κληρονομιάς της Κύπρου. Ο κ. Δαυίδ εξιστόρησε στον Μακαριώτατο την αγαστή συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο Γ΄, όταν ο πρώτος ανέλαβε τον σχεδιασμό του ναού της Αγίας Τριάδας στην κατεχόμενη σήμερα Αμμόχωστο. Τέλος ο Μακαριώτατος προσέφερε ως ευλογία τον τόμο του κ. Αθανάσιου Παπαγεωργίου «Εικόνες της Κύπρου» και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσεχή διάλεξη του κ. Δαυίδ.

Η επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος στους φιλοξενούμενούς του.

 

Εκκλησία Κύπρου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment