Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Μητσοτάκη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Συνάντηση λίγης ώρας είχαν σήμερα το πρωί στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν ταξιδέψουν και οι δύο για την σεισμοπαθή Μυτιλήνη.

Το τετ-α-τετ έγινε σε εγκάρδιο κλίμα αφού στην Αρχιεπισκοπή δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την στάση του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και εν γένει τις σχέσεις Κράτους-Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται πως προ δύο μηνών περίπου στη συνάντηση των δύο ανδρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει:
«Η Ν.Δ. δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση», επισημαίνοντας ότι μια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 (σ.σ.: επικρατούσα θρησκεία, κατοχύρωση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, κατοχύρωση των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος – Οικουμενικού Πατριαρχείου) ή του Προοιμίου του Συντάγματος «δεν θα προσέφερε σήμερα τίποτα ουσιαστικό». Αντιθέτως, «θα υποβάθμιζε τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, κάτι που θα συνιστούσε εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα, ενώ θα ήταν άκαιρο σε μια εποχή που η Εκκλησία κρατάει την κοινωνία όρθια».

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα