Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου για το ταξίδι του στην Αμερική (ΒΙΝΤΕΟ)

Λεπτομέρειες για το 10ήμερο ταξίδι του στην Αμερική έδωσε μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στο Nafpaktianews,ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος ανακηρύχθηκε το Νοέμβριο του 2016 τακτικός καθηγητής στο διδακτορικό τμήμα ορθοδόξων σπουδών στο Anitochian house of studies τη;ς Πενσυλβάνια,

Το Τμήμα αυτό λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής που υπάγεται στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας και είναι το μόνο, σύμφωνα με δήλωση στελέχους του, Ορθόδοξο Τμήμα Διδακτορικών Σπουδών στην Αμερική που αποβλέπει στην χορήγηση διδακτορικών διπλωμάτων σε σπουδαστές που προέρχονται από άλλες Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές.

Οι καθηγητές εκτίμησαν το όλο έργο και την θεολογική έρευνα,την πιστότητά του στην ορθόδοξη θεολογία, την οποία επιθυμούν να γνωρίσουν και οι φοιτητές τους, και την αναγνωρισιμότητά του στα Θεολογικά γράμματα στην Αμερική.

Ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε την εκλογή και παραδώσε μαθήματα πατρολογίας και συγκεκριμένα το θέμα «Φιλοσοφική και Πατερική Θεολογία κατά τον 4ο αιώνα», αναθέτοντας και παρακολουθόντας τις εργασίες των φοιτητών που έδωσε την ερευνητική κατεύθυνση

Ο κ. Ιερόθεος,αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα φιλοσοφικά και θεολογικά ρεύματα που αντιπαλεύονται στην μεγάλη Αμερικανική χώρα,τον βαθμό επιρροής της Ορθοδόξου θεολογίας σ’αυτή και τον βαθμό δυσκολίας κατανόησης εννοιών που έχουν να κάνουν με την Εμπειρική και Πατερική θεολογία.

Αναφέρθηκε επίσης στην σχολαστική θεολογία που αναπτύχθηκε κατά τον 11ο-13ο αιώνα οι εκπρόσωποι των οποίων προσπάθησαν να υπερβούν την διδασκαλία του Ιωάννου του Δαμασκηνού που πίστευαν ότι είχε ολοκληρωθεί τον 8ο αιώνα.

nafpaktianews.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin