Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Νάξο (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 11-6-2017 συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου πόλεως Νάξου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο τέλεσε τα Θυρανοίξια του ενός εκ τον δύο Παρεκκλησίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικοδήμου, και συγκεκριμένα του βορεινού, που  αφιερώθηκε στον εορτάζοντα νεοφανή Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τον Ιατρό (+ 11-6-1961), παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του Επάρχου και Αντιπεριφερειάρχου Νοτίου Αιγαίου, του Προέδρου Πρωτοδικών Νάξου, του Προέδρου του Δημοτικού Στμβουλίοιυ, Αντιδημάρχων και πολλών Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Αρχών του νησιού καθώς και του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού του και πλήθους ευσεβών χριστιανών που συμμετείχε τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στα Θυρανοίξια και προσκύνησε την Εικόνα του Αγίου καθώς και μικρό απότμημα της καρδίας Του.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ολοκλήρωση της Τελετής των Θυρανοιξίων απηύθυνε σύντομη προσλαλιά αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Λουκά, ως σπουδαίου επιστήμονος, αναργύρου ιαματικού ιατρού, ομολογητού της πίστεώς μας και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την ευγενή παρουσία του και την ιεροπρεπή συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες, θεωρώντας την ως αγαθή συγκυρία εκ του γεγονότος ότι ο Άγιος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο από την Ιερά Μονή Σαγματά (και τον τότε Ηγούμενό της και νύν Μητροπολίτη Αργολίδος) που βρίσκεται στα όρια της Μητροπόλεώς του.

Ι. Μ. Παροναξίας

Διαβάστε ακόμα