Επισκέψεις των Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται, επισκέφτηκαν στις 30/6/2017 το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου όπου και ξεναγήθηκαν στο χώρο του ιστορικού αυτού μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αξίας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Ναύπλιο, περπάτησαν στα γραφικά δρομάκια, ξεναγήθηκαν στα ιστορικά κτίρια και έμαθαν την ιστορία της ιστορικής αυτής πόλης για τη νεότερη Ελλάδα. Τα παιδιά απόλαυσαν την όμορφη θέα της πόλης στην παραλία του Ναυπλίου πίνοντας ένα αναψυκτικό και τρώγοντας παραδοσιακό παγωτό.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο της πόλης.

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης και ευαισθητοποίησης συμμετείχαν ενεργά στο διαδραστικό παιχνίδι που διοργάνωσε η UNICEF, με θέμα Διαπολιτισμικότητα. Οι φιλοξενούμενοι συναναστράφηκαν με συνομηλίκους τους και ΄΄ταξίδεψαν΄΄ μέσα από ένα μουσικοχορευτικό θέαμα σε άλλους πολιτισμούς.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

  • καλλιεργώντας το ενδιαφέρον τους για την μουσική παιδεία και
    • κινητοποιώντας τους να γνωρίσουν τον δυτικό πολιτισμό.

ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Διαβάστε ακόμα