H Νύμφη του Χριστού Αγία Μαρίνα, εορτάστηκε στο Κατάραχι Πύργου (ΦΩΤΟ)

H Ιερή Μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και λαοφιλούς Αγίας Μαρίνης της νύμφης του Χριστού, η οποία ευρίσκεται στο πάνθεον των Ηρώων και Μαρτύρων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεώς μας, που γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ.,  εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια στον  ομώνυμο και περικαλλή Ιερό  Ναό της, στο Καταράχι του Πύργου.
Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Ιερέων, ενώ ακολούθησε Ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Αιδεσιμοτάτου π. Βασιλείου Λαγκαδινού, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου.  
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Αναστασίου Κολοβού, Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Αμαλιάδος, Καθηγητού Θεολόγου.
Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών της εορταζομένης Αγίας, υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και  εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος στους δρόμους του Καταραχίου προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων, κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Ευσταθίου Θεοδόση.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών λαμπρών εκδηλώσεων, πλήθος πιστών συνέρρευσε στον περικαλλή αυτό Ιερό Ναό, προκειμένου να απευθύνουν την ολόθερμη προσευχή τους, να εναποθέσουν την ελπίδα τους στην εορταζομένη Αγία Μαρίνα και να αναζωογονήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη τους, τιμώντας έτσι για μία ακόμη φορά την Ιερή Μνήμη Αυτής, η οποία αρνούμενη οποιονδήποτε συμβιβασμό με την εξουσία της εποχής εκείνης, κατάφερε με την βιοτή της να κερδίσει τον Παράδεισο και να ζει αιώνια πλέον λουσμένη από το Φως  του Χριστού!
Εκ του Ι. Ναού
Διαβάστε ακόμα