Η Δημητσάνα υποδέχθηκε την Τιμία Εσθήτα της Παναγίας (ΦΩΤΟ)

Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η ιστορική Δημητσάνα υποδέχθηκε την Τιμία Εσθήτα της Παναγίας από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας.

Την Τιμία Εσθήτα υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Κηρυνείας κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Πολιούχου Δημητσάνας, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεώς του, ενώ μίλησε στους πιστούς για τα πρόσωπα των προσκεκλημένων Αρχιερέων.

Έπειτα, έδωσε το λόγο στον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, ο οποίος έκανε εκτενή λόγο για το πρόσωπο της Αγίας, αλλά και τις αρετές της.

Πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, καθώς έδραμε, αφενός να τιμήσει την Πολιούχο του Αγία Κυριακή, αλλά και για να προσκυνήσει  την Τιμία Εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε ιερά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, της Τιμίας Εσθήτας, αλλά και διαφόρων λειψάνων Αγίων, στα ιστορικά πετρόχτιστα σοκάκια της Δημητσάνας.

Να σημειωθεί πως στο τέλος, στο προαύλιο της εκκλησίας παρουσίασαν παραδοσιακούς αρκαδικούς χορούς, παρουσία των Αρχιερέων.

ARXON.GR 

Διαβάστε ακόμα