Η εορτή της Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Mε λαμπρότητα και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού  και συλλειτουργούντων πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως μας, τελέσθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου η εορτή της Ισαποστόλου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον φερώνημο Ιερό Ναό στη Χαλέπα Χανίων.

Στο κηρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην βιωτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από την οποία όπως είπε εξήλθον επτά δαιμόνια, με προσευχή και νηστεία και με την βοήθεια του ίδου του Θεού. Και η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή έδειξε εμπιστοσύνη και πίστη στο Θεό και Εκείνος την βοήθησε. Και την βοήθησε έως εσχάτων, διότι έγινε και Ισαπόστολος και δίδασκε καθημερινώς όλους τους ανθρώπους την δόξα του Θεού. Πόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας αυτές τις ημέρες τον διδάσκαλο, τον εφημέριο ο οποίος είναι είτε στην ενορία είτε στο ναό και ο οποίος τελεί όλα τα καθήκοντα του όχι για τον εαυτό του αλλά για την δόξα του Θεού. Και έτσι ο ίδιος ο ιερέας γίνεται ένας μικρός Απόστολος, ενας μικρός Χριστός ο οποίος διδάσκει όπως τότε ο Χριστός που εδίδασκε τους ανθρώπους μέσα σε μία μικρή κοινωνία…

 Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχε προσευχούμενο, πλήθος ευσεβών προσκυνητών οι οποίοι προσκύνησαν και τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, που βρίσκεται κάτω από την εικόνα της.
Διαβάστε ακόμα