Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής της ενορίας του Κολχικού, εορτάσθη κατά το διήμερο 06 και 07 Ιουλίου 2017, εις την  Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Αγίας  Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Το εσπέρας της εορτής τελέθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και εν συνεχεία υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε πέριξ της ενορίας η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Αγίας Κυριακής.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος του Κολχικού και του Στρατού Ξηράς.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί εψάλη ο Όρθρος και εν συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως π. Λουκάς Λαλόπουλος, ο οποίος και ομίλησε  περί της σημασίας της τιμής και του εορτασμού των Αγίων μέσα στην Εκκλησία.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε το Οφίκιο του Οικονόμου, εις τον Πρεσβύτερο π. Αθάνασιο Κόκκοτα, τον οποίο και συνεχάρη για το έργο που επιτελεί εις την ενορία της Αγίας Κυριακής Κολχικού.

Αναφερόμενος, στο πρόσωπο της σήμερα τιμωμένης Αγίας Κυριακής ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι, παρόλο τα μαρτύρια που υπέστη δεν άλλαξε πορεία αλλά παρέμεινε σταθερή προς την ευθεία οδό που οδηγεί στην αιώνιο ζωή και η Ομολογία της δεν έγινε δια χειλέων, αλλά με Αίμα καρδίας, Αίμα Μαρτυρίου και αληθινής αγάπης προς τον Χριστό.

Μέσα από τον Βίο της η Αγία μας λέει, ότι και σήμερα είναι δυνατόν κάποιος να αγωνιστεί και να παραμείνει όρθιος όπως παρέμεινε και εκείνη παρά τα φρικτά μαρτύρια που υπέστη, μέσα από τις ευκαιρίες που μας δίδει ο Θεός ευκαιρίες να Τον Ομολογήσουμε.

Εκείνο που μας διδάσκουν οι Άγιοι μας συνεχώς, είναι η σταθερότητα και το αμετάκλητο της επιλογής τους, της αγάπης και της παραμονής τους τον Χριστό, βιώνοντας συνεχώς  το μυστήριο της εν Χριστώ παραμονής, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο Αγίος Νικόλαος ο Καβάσιλας.

Οι Άγιοι μας είναι δείκτες πορείας και αποτελούν πηγές φωτισμού και εμπνεύσεως,  που μας δείχνουν συνεχώς τον δρόμο που πρέπει και εμείς να βαδίσουμε, κατανοώντας το πόσο σημαντικό είναι, να είναι κανείς άνθρωπος του Θεού,  έχοντας μέσα του δύναμη Ομολογίας και Πίστεως στον Ιησού Χριστό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα