Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποχαιρέτισε τον φίλο του Μίνωα Κυριακού

Το ύστατο χαίρε στον πιστό φίλο του Μίνω Κυριακού εξέφρασε με τον δικό του τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος άμα τη αναγγελία του θανάτου του επίσπευσε την επιστροφή του από το εξωτερικό όπου βρισκόταν από το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε αδελφικό του φίλο που νοσηλεύεται σε κλινική του εξωτερικού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Εκάλης, με τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρέστη ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Άλλωστε, να θυμήσουμε ότι κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Πατριάρχης προσέφερε στον  πρωτοσύγκελο ως δώρο σταυρό, με την ευχή να συνοδευτεί με εγκόλπιο.
Ο Μίνως Κυριακού έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον χώρο της Εκκλησίας που έβλεπε στο πρόσωπό του όχι μόνο τον καλό χριστιανό, αλλά και τον έμπιστο φίλο. Εξάλλου, η φιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε δομηθεί πριν από πάρα πολλά χρόνια, επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, με τον οποίο επίσης συνδεόταν με στενή φιλία. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογο δεσμό φιλίας είχε και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο, τον οποίο εκτιμούσε όχι μόνο για την εκκλησιαστική διακονία του στην Ομογένεια, αλλά και για τη μεγάλη συνεισφορά του σε εθνικά μας θέματα.

Το παρών στον αποχαιρετισμό του προέδρου του ομίλου Ant1 έδωσε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος συνδεόταν μαζί του από τα χρόνια του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ του για τη «Μεσημβρινή» και εν συνεχεία των μεταπτυχιακών σπουδών του στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.

nooz.gr

Διαβάστε ακόμα