Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στον Πόρο Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

To πρωϊνό της Δευτέρας, 17 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μαρίνης Πόρου Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του εν λόγω Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Νικόλαος Φωκάς και ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Κατωχωρίου Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Σπυρίδων Κατωπόδης.

Το ιερό αναλόγιο λάμπρυναν οι ιεροψάλτες της κώμης καθώς και ο αξιότιμος κ. Ιωάννης Γκιάφης, ιεροψάλτης της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Ιωάννης Γκιάφης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τα θαυμαστά σημεία που χαρακτηρίζουν τον βίο της εορταζομένης Αγίας Μαρίνας. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδος κ. Δημήτριος Κορομηλάς με αντιπροσωπεία αστυνομικών. Πριν το «Δι’ ευχών», ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Νικόλαο για την φιλοξενία και τον κλήρο και τον λαό που τίμησε με την παρουσία του την ιερά πανήγυρη της ενορίας του Πόρου Λευκάδος.

Ι. Μ. Λευκάδος

Διαβάστε ακόμα