Ολοκληρώθηκαν οι Κατασκηνωτικές περίοδοι της Ι. Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
17 Ιουλίου 2017 Κοινοποιήστε

Ολοκληρώθηκαν οι Κατασκηνωτικές περίοδοι της Ι. Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης,  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  μας κ. Παύλου για πέμπτη χρονιά πραγματοποίησε κατασκήνωση στις ιδιόκτητες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της στην Ιερά Νήσο Τήνο, , που αφορούν μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν στα Ανώτερα Κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συνολικά 22 αγόρια από όλες τις τάξεις του Λυκείου, συμμετείχαν εντελώς δωρεάν, στη Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδο από 3 έως 7 Ιουλίου 2017 και  18 κορίτσια από 10 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2017 στη Β΄ Κατασκηνωτική Περίοδο, αλλάζοντας παραστάσεις και ζώντας ομαδικά στιγμές ξενοιασιάς .

Το νεανικό πρόγραμμα «Νεανική Κατασκήνωση Τήνου» περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές :  Καθημερινή Μυστηριακή ζωή και συμμετοχή στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, πνευματικές συζητήσεις και προβληματισμοί στα καθημερινά «πηγαδάκια», προσκυνήματα στο Ιερό Προσκύνημα Ευαγγελιστρίας Τήνου και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και σε άλλους Ιερούς Ναούς γραφικών χωριών, ξενάγηση στα αξιοθέατα και μουσεία του νησιού, θαλασσινά Μπάνια, δραστηριότητες εντός των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενηθήκαμε ( πειράματα φυσικής και χημείας, μαθήματα εκμάθησης Κομποσχοινιού, Πλεκτών, Παρασκευή θυμιάματος,  και  μουσική και  παραδοσιακά τραγούδια κ.α. ) και άφθονο παιχνίδι (γρίφοι, παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια), προβολή ταινίας κ.α.,  υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Υπευθύνου των Κατασκηνώσεων π. Πορφυρίου Πλυτά, Εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης  και του π. Αντωνίου Χρήστου, υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτες 6 Ιουλίου και 12 Ιουλίου 2017 το πρωί, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία, τιμή και  χαρά να επισκεφθούμε και να λειτουργηθούμε στο Ιερό  Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Νήσου Τήνου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός, μαζί με τον Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβος Σέττα,  μας καλωσόρισαν στο νησί,  μας μετέφεραν την αγάπη και τις  ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς αυτής πολυνησιώτικης Μητροπόλεως κ. Δωροθέου του Β΄, μας κέρασαν και μας ξενάγησαν στους υπόλοιπους χώρους  του προσκυνήματος.

Από την Πέμπτη 12 Ιουλίου μέχρι το τέλος της Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου των Κοριτσιών, μας επισκέφθηκε και έμεινε μαζί μας ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ο οποίος ερχόμενος από το Άγιο Όρος που εόρτασε τα ονομαστήριά του,

ήρθε σε προσωπική επαφή με τα παιδιά, συμμετείχε στις συζητήσεις και το φαγητό στη Τραπεζαρία κτλ. Στο τέλος μάλιστα της περιόδου ο Σεβασμιώτατος έδωσε, σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη από 8 συνολικά ευλογίες  (κομποσχοίνι, σταυρουδάκια, εικόνες, θυμίαμα κ.α) και τους ευχήθηκε  καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και γενικότερα καλή  δύναμη και πρόοδο στη ζωή τους.

Όλα τα παιδιά επέστρεψαν ευχαριστημένα στα σπίτια τους, παίρνοντας πολλές εμπειρίες για την ζωή τους, όπως τα ίδια είπαν προφορικά  και έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων της Κατασκήνωσης.

 

Ι. Μ. Γλυφάδας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment