Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ στην Τένεδο (ΦΩΤΟ)

 «Είναι πολύ τιμητικό, να είμαι ο πρώτος Υπουργός ελληνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται την Τένεδο, όπως μου επισημαίνουν οι εδώ Τενέδιοι. Έχω ξαναπεί, ότι είναι υποχρέωση μου να ταξιδεύω παντού και να συναντώ τον Ελληνισμό, έστω κι αν σε ορισμένα μέρη είναι ελάχιστοι, όπως εδώ στο νησί.

Ευλογία, που συνέπεσε με τη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, που είναι προστάτιδα του νησιού.

Χάρηκα ιδιαίτερα που στη κατανυκτική λειτουργία, στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής, παραβρέθηκαν και Τενέδιοι και Ίμβριοι, από πολλά σημεία της Ελλάδας, αλλά και από χώρες όπως η Αυστραλία, οι Η.Π.Α. και η Γαλλία, αφού εκεί, στο Στρασβούργο, έχουμε μια σημαντική κοιτίδα Τενεδίων».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην ομιλία που έκανε, μετά το τέλος της λειτουργίας στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής, επισημαίνοντας, ότι κατέγραψε όλα τα εκκρεμή θέματα που απασχολούν, τόσο τους Τενέδιους,  που ζουν στο νησί των προγόνων τους, όσο και τους Τενέδιους, που δραστηριοποιούνται σε συλλόγους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Προχθές βράδυ ο ΥΦΥΠΕΞ παρακολούθησε τον Εσπερινό στο Ναό Θεοτόκου της Τενέδου, παρουσία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου.

Διαβάστε ακόμα