Στην Ι. Μονή Παλαιοκάστρου Μυκόνου ο Μητροπολίτης Σύρου (ΦΩΤΟ)

Στο Καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, Άνω Μεράς Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε Μνημόσυνο των από κτήσεώς της μοναχικώς ασκησασών σ’ αυτήν, η οποία υπέστη τις συνέπειες του διατάγματος της Βαυαρικής Αντιβασιλείας, περί διαλύσεως Ιερών Μονών.
Ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε επί του σημερινού Ευαγγελικού αναγνώσματος και ανεφέρθη στη σωτηριολογική και θεολογική σημασία του θαύματος του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων, με το οποίο ο Κύριος προεδήλωσε τον τεμαχισμό του ιδίου Του Σώματος, δια του Τιμίου Άρτου , του πάντοτε διαιρούμενου και μηδέποτε δαπανούμενου.

Ευχαρίστησε δε τους κατοίκους της Άνω Μεράς, για την αγάπη, που δείχνουν προς την παλαίφατη αυτή Ιερά Μονή, η οποία τον τελευταίο χρόνο, με ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, φιλοξενεί στα κελλιά της διδασκάλους, γιατρούς, πυροσβέστες, οι οποίοι μετακινούνται από τις υπηρεσίες τους για να καλύψουν εποχικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και δεν βρίσκουν ενδιαιτήματα.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα