Την εικόνα της “Φοβεράς Προστασίας” υποδέχθηκε η Κομοτηνή (ΦΩΤΟ)

Ημέρα γιορτής είναι η σημερινή για την Κομοτηνή, καθώς εορτάζεται η πολιούχος της πόλης Αγία Παρασκευή. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από σήμερα, παραμονή της γιορτής, με μέριμνα της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Συγκεκριμένα χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οι Κομοτηναίοι υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από τη μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους. Η υποδοχή έγινε στον αύλειο χώρο του ναού Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής και στη συνέχεια εψάλη η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του μητροπολίτου Σεβαστείας κκ Δημητρίου και συγχοροστατούντος του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. Παντελεήμονα.

Μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης. Η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα στην πόλη μας μέχρι το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου οπότε και θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στη μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όπου φυλάσσεται.

Κοσμοσυρροή καταγράφηκε για την πολιούχο της Κομοτηνής Αγία Παρασκευή στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο πάρκο της πόλης. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν την εικόνα της πολιούχου, αλλά και να συμμετάσχουν στην εικόνα από το Άγιο Όρος.

Λόγω της γιορτής της Αγίας Παρασκευής τα καταστήματα της πόλης δε θα λειτουργήσουν αύριο.

xronos.gr

Διαβάστε ακόμα