Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νικομηδινού, ιερούργησε την Κυριακή 13 Αυγούστου ε.έ., Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ανέλυσε τα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ενώ ομίλησε και «περί Νηστείας και Πίστεως», επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι «η διδασκαλία του Ευαγγελίου είναι μοναδική και μας διδάσκει βιωματικά και εμπειρικά τις αιώνιες αλήθειες. Ο Κύριος έρχεται ξεχωριστά στον καθένα και του δίδει την ευκαιρία να ζήσει προσωπικά ότι έχει σχέση με την Ιερή Διδασκαλία».

«Ο Ιησούς Χριστός είναι συνεχώς μαζί μας», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της κυριακάτικης ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, για να καταλήξει λέγοντας ότι «όταν υπάρχει η παρουσία Του Κυρίου στην ζωή μας, τότε οι κακές δυνάμεις και οι παγίδες του διαβόλου συντρίβονται και ο άνθρωπος ελευθερώνεται, κερδίζοντας την Αληθινή Ζωή.»

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης,  προεχείρησε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο κ. Δημήτριο Χαρίδη, ενώ προέτρεξε τους γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους, κοντά στον Χριστό για να γνωρίσουν την αλήθεια και στην Εκκλησία, η οποία είναι Κιβωτός Σωτηρίας για τον καθένα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

 

Διαβάστε ακόμα