Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Η Εκκλησία ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κανένα”

Η Εκκλησία ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κανένα πολίτη, το μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος από το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στη Λεμεσό – Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου για την διαχρονική προσφορά του

Εκδήλωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου του Β’ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στη Λεμεσό.

Σε μια σεμνή τελετή στην παρουσία των στελεχών και των φίλων του Μελάθρου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου στο έργο που επιτελείται.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου Θεοφάνης Παναγιώτου, την περίοδο της οικονομικής κρίσης η Εκκλησία στήριξε το Μέλαθρον.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι βρίσκεται υπό ανέγερση νέα πτέρυγα 32 κλινών.

Ακολούθως ευχαρίστησε τον μακαριότατο αναφερόμενος στην προσφορά της Εκκλησίας για την Κύπρο και τέλος του παρέδωσε τιμητική πλακέτα η οποία απεικονίζει την Παναγία την ελευθερώτρια και τους Αγίους Αναργύρους.

Ο Αρχιεπίσκοπος με τη σειρά του δώρισε στο Μέλαθρο μια πλακέτα από την Μητρόπολη Πάφου.

Παίρνοντας τον λόγω ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη συγκαταλέγεται στις Ποιμαντικές επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Υπογράμμισε πως θεωρεί το Μέλαθρον το καλύτερο κέντρο αποκατάστασης και τον χαροποίησε το γεγονός ότι το ΔΣ του ιδρύματος σκέφτεται να επεκτείνει το κέντρο.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η Εκκλησία ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κανένα πολίτη. «Είμαστε περήφανοι γιατί η εκκλησία στάθηκε στα πόδια της γιατί στις δυσκολίες εν καιρό κρίσης βοήθησε την Κύπρο να επανέλθει.»

Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ και επεσήμανε πως η Eκκλησία θα είναι πάντα δίπλα στο ίδρυμα βαδίζοντας ο ένας δίπλα στον άλλο.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τους ασθενείς του ιδρύματος, ενώ της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα.

cyprustimes.com

Διαβάστε ακόμα