Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 31 Αυγούστου 2017 , η εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης και πανηγυρίζει  όλως  ιδιαιτέρως ο Ενοριακός ιερός ναός της Τιμίας Ζώνης  στη Νέα Τίρυνθα. Την παραμονή της εορτής ,Τετάρτη 30 Αυγούστου εψάλλει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος ,Χρυσοστόμου Παπουλέση.  Ακολούθησε  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.  Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 31 Αυγούστου εψάλλει  η ακολουθία του όρθρου και Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκταρίου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος  προέβει και στην χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου που θα διακονεί το Ιερό Βήμα καθώς και το αναλόγιο του Ναού, του Ιεροψάλτη Λεβεντογιάννη Θεόδωρο από την Τίρυνθα  ,μαθητή Λυκείου .

Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής όταν ήταν εφημέριος  ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.

Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο καθώς και τους Ιερείς που τίμησαν την μεγάλη εορτή της Παναγίας.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα