Χειροθεσία Αρχιδιακόνου στην Ι. Μητρόπολη Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κουτσουριωτίσσης» στην Αμυγδαλιά Φωκίδος, παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος τόσο την παραμονή αλλά και ανήμερα της εορτής, όπου προεξήρχε των ιερών ακολουθιών.

Με κάθε λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κουτσουριωτίσσης», ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφέτος παρευρέθηκαν κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού πλέον των 3.000 προσκυνητών, ενώ 1.000 και πλέον προσκυνητές παρευρέθηκαν ανήμερα της εορτής.

Στον Εσπερινό αλλά και στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ήταν πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Αρχιερατικούς Επιτρόπους και από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τον θείο λόγο κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος για την διακονία όλων των βαθμίδων των κληρικών, μεταξύ άλλων, επαίνεσε για την διακονία του, τον πρώτο μέχρι σήμερα ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Βασίλειο Βλάση τον οποίο χειροθέτησε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές.

Διαβάστε ακόμα