Δημητριάδος: «Ακριβή παρακαταθήκη μας η Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας»

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς λειτούργησε σήμερα υπαιθρίως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, γιορτάζοντας την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μαζί με πλήθος προσκυνητών από την γύρω περιοχή, αλλά και ομάδα Ρουμάνων αδελφών, μεταξύ των οποίων και θαυμάσιοι ψάλτες, που απέδωσαν μοναδικά τους ύμνους της Παναγίας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, αναγνώσθηκε το εόρτιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, ενώ στο τέλος, ο Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στον λαό, σημειώνοντας ότι «η Παναγιά μας ενώνει τους απανταχού Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει σήμερα ελληνική ψυχή που να μη σκιρτά από αγαλλίαση, που να μην προσεύχεται στην Παναγία, που να μη νιώθει την χάρη της παρουσίας της στη ζωή της. Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι με την Ορθόδοξη πίστη μας ενοποιό δύναμη, με την Παναγιά μας Στρατηγό, με το εικόνισμά της μέσα σε κάθε σπίτι κι έτσι συγκροτούμε το Γένος των Ορθοδόξων Ελλήνων… Ακριβή παρακαταθήκη μας παραμένει η Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας, γεγονός που ουδείς μπορεί να παραχαράξει, να περιφρονήσει ή να αλλοιώσει. Η σημερινή μέρα αποδεικνύει περίτρανα αυτή την αλήθεια, καθώς δεν υπάρχει γωνιά της ελληνικής γης που να μην πανηγυρίζει, για να καταδειχθεί και πάλι ότι η Παναγιά είναι η Μητέρα όλων μας, η Προστάτιδα της Πατρίδας μας…».

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη, για την αφοσίωση και το έργο που επιτελεί στη Μονή, συγκροτώντας, πλέον, αδελφότητα από νέους Μοναχούς και καθιστώντας την Μονή σημείο πνευματικής αναφοράς στην Τοπική μας Εκκλησία.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα