Η Αποστολή και ο IOCC στηρίζουν την ελληνική οικογένεια στην εκπαίδευση

O Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών-ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – ΙΟCC στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν μέσω του προγράμματος GIVE for GREECE IV, θα χρηματοδοτήσουν ενισχυτική φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών της 3ης Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ/IOCC αφορά μαθητές που αποφοίτησαν τη Β’ Λυκείου με βαθμό 17,5 και άνω και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής τους σε ΑΕΙ & ΤΕΙ με Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού: Ι. Ανθρωπιστικών Σπουδών, ΙΙ. Θετικών Σπουδών, ΙΙΙ. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η φροντιστηριακή υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένα ιδιωτικά φροντιστήρια των τριών περιοχών και απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και κατοικούν μόνιμα στους δήμους Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας. Μαθητές όμορων Δήμων μπορούν να υποβάλουν αίτηση και θα περιληφθούν στο πρόγραμμα εάν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός από τους τρεις καθορισμένους δήμους.

Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων οικογενειών:

Α) Οι υποψήφιοι μαθητές, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την Β’ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2016-2017 με γενικό μέσο όρο στον Έλεγχο Επίδοσης 17,5 και άνω.

Β)  Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα το 2016 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα ποσά: 12.000 Ευρώ (οικογένεια με 1 ανήλικο τέκνο), 14.000 Ευρώ (οικογένεια με 2 ανήλικα τέκνα) και 2.000 Ευρώ για κάθε επί πλέον παιδί.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες:

Α) Αίτηση συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη από τον γονέα. H αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ http://www.mkoapostoli.com (Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί) – ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ

Β)  Επικυρωμένο έγχρωμο αντίγραφο Ελέγχου Επίδοσης Β’ τάξης Λυκείου φοίτησης 2016-2017 (το αντίγραφο Ελέγχου επικυρώνεται από το αντίστοιχο Λύκειο φοίτησης με μπλε σφραγίδα)

Γ) Οικιακός λογαριασμός της οικογένειας που πιστοποιείται η διεύθυνση και ο δήμος κατοικίας.

Δ) Εκκαθαριστικό Φορολογίας Έτους 2016 που εκδόθηκε το 2017  (των γονέων).

Οι ενδιαφερόμενες οικογένειες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, μπορούν να αποστείλουν έως την Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017   την αίτηση και τα δικαιολογητικά, σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη «ΑΙΤΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΝΙΧΥΣΗΣ» ταχυδρομικώς (ΕΛΤΑ), με κούριερ ή ιδιοχείρως, στα γραφεία της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Δέσπως Σέχου 37, Πλατεία Κυνοσάργους 11743 Νέος Κόσμος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2130 184 413, 10:00-15:00.

 

MΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

Διαβάστε ακόμα