Η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως στο Ελληνικό Αττικής (ΦΩΤΟ)

Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εόρτασε και πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού. Ο Ιερός Ναός ευρίσκεται επί της οδού Ιασωνίδου στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρουπόλεως και οι ενορίτες του στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τον Πόντο.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, τελέσθηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου, του Γενικού Αρχιερατικού, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, πολλών άλλων Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, των πολιτικών αρχών της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Τον Θείον Λόγον μετά την Αρτοκλασία, κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος π. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε θεολογικά στο γεγονός της Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, αλλά και στα τρέχοντα ανησυχητικά κοινωνικά ζητήματα, που έχουν μεταβάλει την κοινωνία μας και τους ανθρώπους της, στην αυτοθέωση και την αναζήτηση μιας συνεχής «σαρκολατρείας».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο π. Αλέξιο για όσα μας είπε, ευχήθηκε να μεταμορφωθούμε όλοι με το θαβώριο φως του Χριστού μας. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, μοίρασε τον ευλογημένο άρτο και από ένα βιβλίο της Μητροπόλεως.

Το πρωί Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικά ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Μελετίου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), συμπροσευχομένου του οικείου Ποιμενάρχου κ. Παύλου και τη συμμετοχή αρκετών Κληρικών της Μητροπόλεως αλλά και φιλοξενουμένων από άλλες.

Τον Θείον Λόγον κατά το κοινωνικό κήρυξε ο ιερουργών Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, αναλύοντας το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και την επίπτωση που έχει στη ζωή κάθε πιστού .

Κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ευλόγησε τα σταφύλια όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας και τα μοίρασε στους πιστούς μαζί με το αντίδωρο.

Πριν το διευχών ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελέτιο που ανταποκρίθηκε στη πρόσκλησή του, να έρθει και να λαμπρύνει με την παρουσία του την φετινή πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού.

I. M. Γλυφάδος

Διαβάστε ακόμα