Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Mετά πάσης λαμπρότητος και με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε και εφέτος εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, το επονομαζόμενο και «Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο όλων των λατρευτικών  εκδηλώσεων της πόλεως του Λαγκαδά, ήταν ο περικαλλέστατος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου και τις δύο ημέρες ήταν γεμάτος από πλήθος ευσεβών Χριστιανών όλων των ηλικιών, που με υπομονή περίμεναν καρτερικά να ασπασθούν τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο της Παναγίας μας υποκλινόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στο νόημα και τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας μας.

Εν συνεχεία, και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, κατά της οποίας ετελέσθη και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Δημητρίου Αβδελά, Υποψηφίου Διδάκτορος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πτυχιούχου του Τμήματος της Θεολογίας και της Κοινωνιολογίας, ο οποίος και έχει λάβει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο μελέτης την Δογματική Θεολογία.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη υπό του Πρωτοσυγκέλου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμαδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ευσεβίου Σπουργίτη, η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ εψάλησαν και τα Εγκώμια της Θεοτόκου πέριξ του ανθοστόλιστου Επιταφίου Της σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

 

Διαβάστε ακόμα