Η εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχη Κων/πόλεως στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

Εορτάστηκε η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στην τοπική  Εκκλησία της Καρδίτσας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Θεοδωρόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό μας Επίτροπο, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καραστέργιο, Εφημέριο του Ιερού Ναού, Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Καναβό, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πτελοπούλας και τους Διακόνους.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιο τονίζοντας ότι για να αποκτήσει κάποιος θεογνωσία και θεοκοινωνία πρέπει να μπει στην αυλή των προβάτων, αφού πρώτα περάσει από την θύρα, που είναι ο Ιησούς Χριστός, απομακρυνόμενος από τον κακό εαυτό του και την εγωπάθειά του.

Φωτογραφίες:Δημητρίου Καραγιάννη

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαβάστε ακόμα